عرضه برق تجدید ناپذیر برای استخراج ارز دیجیتال ممنوع شد
به گزارش زوم ارز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مالک شریعتی نیاسر نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ساماندهی استخراج رمز ارزها، منابع تجدید پذیر را جایگزین برق مصرفی کنونی مزارع استخراج دانست.
شریعتی نیاسر نماینده مجلس به قانون برنامه ششم توسعه (۱۳۹۵_ ۱۴۰۰) مبنی بر استفاده ۲۰٪ برق دستگاه های اجرایی از محل انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: این مصوبه اجرایی نشده بنابراین مجلس با یک تغییر کوچک تلاش می کنیم اجرایی شود. طبق این تغییر دستگاه ها دو سال مهلت دارند شدت مصرف خود را کاهش دهند.
شریعتی نیاسر با اشاره به ساماندهی رمز ارز گفت:
باید عرضه برق به استخراج رمز ارزها ممنوع شده و فقط از برق تجدیدپذیرها صورت گیرد. الگوی مصرف برق خانگی در هر شهرستان برابر با سطحی از مصرف است که ۷۵٪ مشترکان خانگی آن شهرستان در دوره مشابه سال قبل کمتر از آن مصرف کردهاند، بهای برق مشترکان صنعتی براساس متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی (ECA) با توجه به سوخت مصرف نیروگاهها و هزینه ترانزیت تعیین و دریافت میشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از انحصاری بودن صادرات برق توسط وزارت نیرو، ادامه داد طبق این طرح تلاش میشود تولید کنندگان برق از انرژیهای تجدید پذیر با الزام به تامین داخل مازاد برق خود را بتوانند صادر کنند.
کمانی رییس سازمان انرژیهای تجدید پذیر که در ششمین نمایشگاه کنفرانس بین المللی و سومین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر سخن میگفت، تلاش برای اجرایی شدن بند “ی” تبصره ۱۵ و نیز تسهیل صادرات برق تجدیدپذیرها را از جمله راهکارهای وزارت نیرو برای پرداخت مطالبات فعالین صنعت برق دانست و افزود: همچنین اختصاص بخشی از برق منابع تولید تجدیدپذیر به رمزارزها نیز از راهکارهای دیگر برای پرداخت مطالبات است. این مقام مسئول همچنین گفت: درحال رایزنی با شورای اقتصاد برای اجرایی شدن ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید هستیم تا بتوان موانع سرمایه گذاری در این بخش کاسته شود. او با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید برق در تجدید پذیرها به هیچ وجه بالا نیست، افزود:
آخرین قیمت برق تجدید پذیر ۸۰۰ تومان بوده در حالی که اگر قیمت واقعی گاز محاسبه شود برق تولیدی از انرژی فسیلی ۲ هزار تومان است.
تاکنون ۹.۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور نصب شده است که یک درصد ظرفیت تولید انرژی کشور است، در حالی که در دنیا ۳۰٪ از انرژی مورد نیاز خود را از منبع تجدیدپذیرها تامین می کنند.
او ادامه داد: در سال های اخیر کشورهای پیشرو در این حوزه سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۴۰ را سال پایان استفاده از انرژیهای فسیلی اعلام کرده اند و این امر نشان میدهد که ما کار زیادی در این حوزه برای انجام دادن داریم، هر چند که کسانی بودند که از سالهای قبل در این زمینه اقدام کرده اند.
برای اطلاع از تمامی اخبار دنیای ارز دیجیتال به کانال تلگرامی ما به نشانی @Zoomarz98 بپیوندید.
منبع: YJC
بیشتر بخوانید:
نظرات کاربران