جنگ میان چانگ پنگ ژائو و سم بنکمنفراید: بزرگترین لطیفه در بازار غیرمتمرکز
قهرمانان اغلب به یکدیگر احترام میگذارند، اما رقیب یکدیگر هم هستند. سم بنکمنفراید مؤسس افتیاکس و همتایش چانگ پنگ ژائو (به اختصار، سیزد) مؤسس باینانس طی روزهای اخیر جنگ وحشیانهای را به راه انداختهاند. تا به اینجای کار، سیزد احتمالاً دست بالا را دارد، در حالی که سم بنکمنفراید در بحبوحهٔ شکایتهای گسترده نسبتاً ساکت مانده است.
همپیمانان و رقیبان
مدتی پیش، و اندکی پس از تأسیس افتیاکس، باینانس اعلام کرد که بهصورت راهبردی روی افتیاکس سرمایهگذاری خواهد کرد و ارز افتیتی را برای طولانیمدت نگه خواهد داشت، در حالی که افتیاکس نیز به باینانس و پلتفرم «معاملات خارج از بازار (اوتیسی)» این صرافی نقدینگی تزریق خواهد کرد. پس از آن، افتیاکس بهسرعت رشد کرد و توجهها را از باینانس منحرف و به سمت خود جلب کرد. در سال ۲۰۲۱، افتیاکس اعلام کرد که مرحلهٔ دوم تأمین مالی را به پایان رسانده است، و ارزشش به ۱۸ میلیارد دلار افزایش یافته است. در همین اثنا، سیزد اعلام کرد که باینانس از فهرست سهامداران افتیاکس خارج شده است. احتمالاً وقتی برادر بزرگتر دید که از دنبالهروی سابقش جا مانده است ناراحت شد.
اواسط امسال وقتی لونا سقوط کرد، سم بنکمنفراید گفت که به «تری اَرَوز کپیتال» کمک میکند که از این مهلکه نجات یابد. برای مدتی، بسیاری از رسانههای خبری سم بنکمنفراید را بهعنوان ناجی بازار ستایش کردند. اما سیزد برخلاف رسانهها در توئیتهایش مستقیماً سم بنکمنفراید را زیر سؤال برد و سؤالاتی را دربارهٔ اینکه آیا او بودجهٔ کافی را برای این کار در اختیار داشته است یا خیر مطرح کرد. سم بنکمنفراید، برای اینکه جا نماند، با انتقاد از سیزد گفت که او از قانون اطلاعی ندارد. از آن پس، این دو فرد شناختهشده در بازار رمزارز از همپیمان به رقیب یکدیگر تبدیل شدند.
این دو رقیب به رقابت با یکدیگر ادامه دادند، تا اینکه کویندسک در اوایل نوامبر از آشفتگیهایی در ترازنامهٔ آلامدا(Alameda) پرده برداشت. سیزد توئیت زد که دارایی افتیتی خود را در بازار عرضه میکند. با بغرنجتر شدن شرایط، قیمت توکنهای مرتبط با سم بنکمنفراید بهشدت افت کرد. طبق گزارشهای یکی از پلتفرمهای معاملهٔ رمزارز پیشرو در جهان به نام کوینکس، قیمت افتیتی در ۹ نوامبر در ساعت ۳:۰۰ به زیر ۶ دلار سقوط کرد.
جنگ میان سم بنکمنفراید و سیزد باعث وحشت بازار رمزارز میشود، و قیمت بیتکون به زیر ۱۹٫۰۰۰ دلار و قیمت اتریوم به زیر ۱٫۳۰۰ دلار سقوط میکند. برخی از فعالان به شوخی گفتند که همهٔ سرمایهگذاران حامی مالی این جنگ بدون اسلحه بودند.
ایدهآلها را کنار بگذارید، ایمنی را در اولویت قرار دهید
برخیها داراییهای رمزارز را با سهام مقایسه میکنند، در حالی که برخی دیگر شرکتهای رمزارز را با شرکتهای سنتی مقایسه میکنند، اما اینها کاملاً با هم متفاوتاند. به بیان ساده، آن منطقی که موجب افزایش قیمت داراییهای رمزارز میشود اساساً در همتراز نبودن عرضه و تقاضا نهفته است، در حالی که مهمترین عامل افزایش قیمت سهام اغلب با توسعهٔ کسبوکار شرکتها در ارتباط است.
شرکتهای فعال در صنعت رمزارز هیچ شباهتی با شرکتهای سنتی ندارند. تا به امروز، شرکتهای رمزارز از چارچوب اینترنت خارج نشدهاند. به اعتقاد من، ارائهٔ خدمات مالی آنلاین همچنان بخش عمدهٔ کسبوکار تعداد زیادی از شرکتهای رمزارز را تشکیل خواهد داد. علاوه بر این، با توجه به اینکه ترازنامهٔ آلامدا موجب وحشت بازار شده است، بهنظر میرسد دلار آمریکا در حال بررسی شرایط بازار رمز ارز است. مشخصاً، دلار آمریکا همچنان جهان و حتی صنعت رمزارز را زیر سلطهٔ خود دارد.
آلامدا افتیتی را نوعی دارایی در نظر میگرفت؛ چنین دیدگاهی در حوزهٔ غیرمتمرکز بههیچعنوان واقعبینانه نیست. اگر افتیاکس را یک کشور، و افتیتی را بهعنوان ارز این کشور، و آلامدا را بهعنوان شرکتی فعال در این کشور تصور کنید، چنین دیدگاهی منطقی بهنظر میرسید. با این حال، در شرایط فعلی چنین دیدگاهی خیالپردازی است. با این همه، همانطور که اکثر مردم جهان هیچ دانشی دربارهٔ داراییهای رمزارز ندارند، افتیاکس صرفاً نوعی صرافی متمرکز تازه متولدشده در بازار رمزارز با اندازهای محدود است.
از آنجائیکه اکثر کاربران نگران ایمنی مدیریت داراییهایشان در صرافیهای متمرکز هستند، تصمیم گرفتند رمزارزهایشان را از صرافی افتیاکس بیرون بکشند. برخی با کنایه گفتند که قبلاً هکرها بزرگترین تهدید برای صرافیهای متمرکز بودند، اما اکنون مؤسسانشان بزرگترین تهدید برای این صرافیها بهشمار میروند.
از دیدگاه کاربران بازار رمزارز، پلتفرمهایی قابل اطمینان محسوب میشوند که امنیت داراییها و کیفیت پروژهها را تضمین کنند. کوینکس یکی از معدود پلتفرمهای موجود در بازار است که هر دوی این الزامات را برآورده میکند. این صرافی، که از زمان آغاز به کارش هیچ رویداد امنیتی را تجربه نکرده است، بهمنظور تضمین کیفیت بالای پروژههایش، داراییهای رمزارز آنلاین را بهصورت سختگیرانهای بررسی میکند. تا به امروز، کوینکس خدمات ایمن و کارآمدی را در زمینهٔ معاملهٔ رمزارز به بیش از ۳ میلیون کاربر در بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه ارائه داده است.
«وقتی رقبا به جنگ هم میروند، هیچکس برنده نخواهد بود»
طبق آمارهای ارائهشده، سم بنکمنفراید در این جنگ شکست خورده است، و یک آدرس از ۷ نوامبر تا به امروز بیش از ۲۲۰ میلیون دلار دارایی رمزارز را از افتیاکس بیرون کشیده شده است. در عین حال، قیمت افتیتی بهشدت کاهش یافته است، در حالی که قیمت بیانبی کاهش اندکی داشته است.
همانطور که شو مینگشینگ مؤسس OKEX میگوید، وقتی رقبا به جنگ هم میروند، هیچکس در این جنگ برنده نخواهد شد. افتیاکس حتی در صورت جان سالم به در بردن از این فرار بزرگ، قطعاً بخش بزرگی از کاربرانش را از دست خواهد داد. باینانس هم شاید سهم بزرگی از بازار رمزارز را تصاحب کرده باشد، اما نوسان غیرعادی قیمت در نتیجهٔ این جنگ احتمالاً بررسی موشکافانهٔ ناظرین را در پی خواهد داشت. علاوه بر این، سیزد هویت حساسی دارد، و نهادهای آمریکایی اجازه نمیدهند بدوندردسر به کارش ادامه دهد.
هم سیزد و هم سم بنکمنفراید باعث انزجار سرمایهگذاران شدهاند. به نظر میرسد که بهجای تمرکز بر غیرمتمرکزسازی، که عنصر کلیدی فنآوریهای بلاکچین و رمزارز است، اساساً به دنبال منافع خودشان هستند. خوشبختانه پلتفرمهایی نظیر کوینکس، که «تسهیل معاملات رمزارز» را بهعنوان اصول رفتاریاش انتخاب کرده است، در بازار حضور دارند. کوینکس، برای تبدیلشدن به یکی از «دروازهبانان» سختکوش بازار رمزارز، طی پنج سال گذشته خدمات باکیفیتی را به کاربرانش در سرتاسر جهان ارائه داده است.
باید گفت که اگر باینانس و افتیاکس بهجای تمرکز بر ارائهٔ خدمات بهتر به کاربرانشان در سرتاسر جهان بهدنبال تصاحب سهم بازار باشند، هیچکدام مجری خوبی نخواهند بود.
هدف از غیرمتمرکزسازی این است که تمامی افراد در سرتاسر جهان قادر باشند جایگاهشان را در اجتماع بهبود ببخشند. این همان هدفی است که کوینکس همواره از آن حمایت و به آن عمل کرده است. کوینکس بهمنظور بازتر کردن دروازهٔ ورود بازار رمزارز و معرفی بلاکچین و داراییهای رمرزارز به تعداد بیشتری از مردم، همواره در حال بهینهسازی خدماتش و شکستن موانع موجود در این صنعت بوده است. علاوه بر این، کوینکس در تلاش است با افزایش محبوبیت رمزارزها و فراهمکردن امکانات بیشتر برای مردم، افراد بیشتری را از فقر و فلاکت در دنیای واقعی نجات دهد.
اگر از من بپرسید، هدف بلاکچین و رمزارزها هم همین است. سیزد اعلام کرد که بهطور کامل افتیاکس را تصاحب خواهد کرد؛ در اینصورت باینانس برای مدتی بازار رمزارز تحت سلطهٔ خود میگیرد، و «غیرمتمرکزسازی» به بزرگترین جوک بازار تبدیل میشود.
منبع: CoinEx
سر تیتر اخبار:
- پشت پردهٔ سقوط افتیاکس و سم بنکمنفراید: مقایسهٔ بازار مالی سنتی با بازار رمزارز
- ریختن آب سرد بر پیکر بلاکچین توسط شرکت انویدیا
- توسعه دهنده ارشد شیبا: طرح اولیه تایید شد
- استرالیا، مجوز زیر مجموعهی FTX را به تعلیق درآورد
- مدیرعامل ریپل: صنعت رمز ارزها پس از بحران فعلی، قویتر خواهد بود
- فروش ۱.۵۵ میلیون دلار دارایی شرکت ورشکستهی Cumpute North
نظرات کاربران