واکنش روسیه به تحولات کریپتو؛ آیا سیستم مالی سنتی در حال نابودی است؟
به گزارش زوم ارز، روسیه ادعا می کند که می تواند در هر زمان به سرعت وصل شود اما از اهمیت آن در امور مالی دیجیتال سؤال می کند. آیا سوئیفت می تواند منسوخ شود زیرا کشورهای Brics گزینه های دیگری را توسعه می دهند؟
روسیه سوئیفت را منسوخ می کند-رمزنگاری کلید سفارش مالی جدید است؟
روسیه ادعا میکند که در صورت لزوم باید از توانمندیهای فنی خود برای اتصال مجدد به شبکه اطلاعات مالی بین المللی (SWIFT) استفاده کند، اما مقامات از اهمیت این مسئله در چشم انداز مالی، سوال مطرح میکنند.
آناتولی آکساکوف، رئیس کمیته دوما در بازارهای مالی ایالتی، به تاس گفت که زیرساختهای مالی روسیه به طور کامل آمادهاند. او تصریح کرد: “بنظرم اتصال به سوئیفت به طور کلی چالشی ندارد، تمام سیستمهای ما آماده هستند. اصلیترین موضوع این است که آیا آنها اصرار دارند یا خیر. آیا واقعاً به آن نیاز داریم؟ ممکن است مفید باشد، اما به همراه آن، سیستمهای جایگزین نیز باید توسعه یابند.” او همچنین اهمیت سوئیفت را به تعداد پایینی کاهش داد و ادعا کرد که:
به نظر من، سوئیفت دچار کاهش استفاده شده و جایگزینی در برابر فناوریهای نوینتر مانند اپلیکیشنهای موبایل شده است.
به دلیل تحریمهای قارههای غربی، روسیه در سال ۲۰۲۲ به دنبال اقدامات نظامی خود در اوکراین، از سوییفت جدا شد و بسیاری از بانکهای روسی از سیستم مالی جهانی جدا شدند؛ این وضعیت روسیه را مجبور به ایجاد مکانیسمهای جایگزین برای معاملات مرزی کرد. آقای آکساکوف به پیشرفتهای تکنولوژیکی اشاره کرد و تصریح کرد:
پیشرفت فناوریهای دیجیتال و پیشروی در زمینه رمزنگاری، به ایجاد یک سیستم تسویه حساب جدید منجر خواهد شد.
او پیشنهاد داد که سوئیفت باید تکامل یابد یا حذف شود و اظهار کرد: “یا Swift به یک سیستم اطلاعاتی تبدیل میشود که شهرکهای متقابل را در نظر میگیرد، یا به سادگی نیازی به وجود Swift نیست.”
برای رواداری با چالشهای اقتصادی، روسیه تصمیم به تقویت سیستم پرداخت مالی داخلی خود، یعنی SPFS، گرفته است. این سیستم از سال ۲۰۲۳، حضور ۵۵۶ شرکت از ۲۰ کشور را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر روسیه، سایر کشورها نیز، به ویژه اعضای بلوک اقتصادی BRICS، در حال کار روی سیستمهای مالی جایگزین هستند. این کشورها به جدیت اقدام به تجارت ارزهای محلی به منظور کاهش وابستگی به دلار آمریکا و شبکههای مالی غربی داشتهاند. به عنوان مثال، چین و هند معاملات خود را در یوان و روپیه انجام میدهند، و روسیه همچنین برای تسویه تجارت با شریکان خود از روبل استفاده میکند. این گروه در حال بررسی ایجاد یک سیستم پرداخت مشترک است که ممکن است شبکههای پیامرسانی مالی داخلی آنها را ترکیب کند. این تغییرات نتیجه داده که روسیه و هم پیمانانش به تدریج از سوئیفت دور شده و استقلال مالی خود را تقویت کردهاند، که این تغییرات منجر به تغییراتی در سیستمهای معاملات جهانی میشود.
نظرات کاربران