به نقل از ایسنا و به گزارش زوم ارز، وقتی بیت کوین در سال ۱۳۹۶ به اوج قیمت خود رسید و رکورد های جدیدی را ثبت میکرد بسیار خبرساز شد و در کشور خودمان هم بحث این دارایی دیجیتال داغ شده بود، در اسفند ۱۳۹۶ محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از اجرای آزمایشی نخسیت ارز دیجیتال ملی توسط پست بانک و عرضه به نظام بانکی برای تأیید خبر داد.
وزیر ارتباطات همان زمان گفت: اگر ارز های دیجیتال در ایران به صورت رسمی فعالیت کنند و در برخی معاملات کوچک از آن ها استفاده کنیم، مفید خواهد بود. با این حال سیاست بانک مرکزی این است که فعلاً بیت کوین، اتریوم و سایر ارز ها را به رسمیت نمیشناسد.
سه سال پیش اولین بار ارز دیجیتال ملی توسط محمدجواد آذری جهرمی مطرح شد و پس از آن در سکوت خبری به سر برد و هیچ یک از مقامات به آن اشاره ای نکردند. البته پس از این خبر، انجمن بلاک پین اعلام کرد اقداماتی برای راه اندازی ارز دیجیتال ملی انجام شده و چند پروژه برای اجرای آزمایشی آماده هستند. پس از آنکه هیچ خبر دیگری از این ارز های دیجیتال شنیده نشد، اینگونه بنظر میرسد که بانک مرکزی اجازه فعالیت به این تکنولوژی رو به پیشرفت نداده است اما حالا بنظر میرسد که سیاست بانک مرکزی در مواجهه با رمز ارز ها در حال تغییر است. عبدالناصر همتی مدتی قبل در قالب پستی اینستاگرامی گفته بود:
درسالهای اخیر مباحث متعددی درباره نسبت بانک های مرکزی و رمز ارزها و رمز پول ها در جهان مطرح شده است. خصوصا نحوه تنظیمگری رمز ارزها و نسبت آنها با سیاستگذاری پولی و ارزی از مباحث پرچالش این حوزه است. طی دو سال گذشته، تشکیل جلسات بررسی و قاعدهگذاری در بالاترین سطوح سیاستگذاریهای اقتصادی جهان درباره رمز ارزها بارها تکرار شده است و الگوی مواجهه با این پدیده، با اهداف متفاوت مورد بررسی قرار گرفته است.ازجمله اهداف بانکهای مرکزی مختلف، افزایش کنترل درخصوص انتقال اعتبار، بینالمللی کردن ارز ملی و حتی تغییر در معماری سیستم پولی است.بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم با بررسی این روند جدید جهانی و متمرکز شدن بر الگوهای مختلف در پی انتخاب بهترین راهبرد ممکن در این حوزه است و ویرایش اولیه سند جامع رمز پول را تهیه کرده است. از همکارانم در ادارات ذیربط بانک مرکزی خواستهام بر اساس اقدامات انجام گرفته، مقررات انتشار رمز پول بانک مرکزی را بررسی کرده وجهت تصمیمگیری ارائه نمایند تا امکان استفاده از نتایج آن در سیاستگذاری پولی فراهم آید.
در این راستا آذری جهرمی در گفت و گویی با ایسنا گفت:
بانک مرکزی در زمان مدیریت قبلی دکتر سیف نظرش بر این بود که رمزارز چون یک نوع ارز است جزو حیطه کاری بانک مرکزی به شمار میرود، ما هم کل پروژه هایی که انجام داده بودیم را به آنها منتقل کردیم تا با چارچوبی که مد نظر آنهاست پیش برویم.
وی ادامه داد:
آخرین خبر از این موضوع، خبر آقای همتی در صفحه شخصی خود بود که گزارشی از نتایج خود بر روی رمزارز ارائه دادند. پیام کلی دکتر همتی این بود که بانک مرکزی از مرحله ای که به صورت کلی رمزارز را به عنوان یک فرآیند و تکنولوژی رد میکرد، به این مرحله رسیده که این رمزارز ها را به رسمیت بشناسد و با آنها تعامل کند.
منبع: Isna
گزیده اخبار
نظرات کاربران
Okay, right? The logistics is fast