ایران و روسیه روی راه حل های تجاری دوجانبه مبتنی بر CBDC کار می کنند
به گزارش زوم ارز، یک مقام ایرانی اعلام کرده است که ایران و روسیه در حال همکاری برای توسعه راهکارهای تجاری مبتنی بر ارز دیجیتال مرکزی (CBDC) و “دارایی مالی دیجیتال” (DFA) هستند. محسن رحیمی، متصل به تجارت سفارت ایران در روسیه، به رسانه روسی ایزوستیا اعلام کرد که “کشورها” در حال “بررسی استفاده از DFAs” و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی میباشند.
محسن اظهار کرد که استفاده از “گزینههای” مبتنی بر CBDC میتواند فرآیند تجارت بین تهران و مسکو را “آسانتر” کند.
ایران و روسیه: “نیاز به ایجاد مقررات برای تجارت CBDC وجود دارد”
وابسته اظهار داشت که CBDCها، ازجمله روبل دیجیتال و پروژه ایران، با عنوان ریال رمز، ممکن است “به طور محتمل تحریم ها را کاهش دهند.”
از زمان شروع جنگ در اوکراین در سال ۲۰۲۲، روسیه با تحریمهای متعددی از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای متحد آن مواجه شده است که برای آن ضربه تلخی به وجود زده است.
همزمان با این اتفاق، دولت بریتانیا در هفته گذشته اظهار کرد که ایران با تحریمهای جدیدی مواجه خواهد شد به دلیل اقدامات خود برای حمله به اسرائیل با موشکها در میانه ماه آوریل.
محسن تایید کرد که هنوز «چالشهای» مرتبط با پرداختهای ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) وجود دارد، اما تأکید کرد که نهادهای قانونگذار باید «زیرساختها و مقرراتی را برای استفاده از سیستمهای پرداخت جدید ایجاد کنند».
او تاکید کرد که ایران قصد دارد با روسیه همکاری کند به منظور اجرای قوانین جدید، زیرا شراکت تجاری فعالی با مسکو دارد.
ماکسیم چریشف، رئیس شورای توسعه تجارت خارجی و روابط اقتصادی بینالملل روسیه گفت: بستههای تحریمی ایران و مسکو را “بیش از همیشه” علاقهمند به همکاری میکنند.
چرشنف تاکید کرد که بشتاب توافق CBDC با ایران برای مسکو از لحاظ استراتژیک بسیار حائز اهمیت است.
او گفت که این اقدام میتواند به مسکو اجازه دهد تا حضورش در خاورمیانه و آسیای مرکزی را تقویت کند.
تجارت غیر دلاری فیات برای شرکت های روسی هزینه گزافی دارد: کارشناس
رهبر تصریح کرد که ناتوانی در تبادل دلار و یورو از سوی روسیه و ایران، باعث شده است که آنها مجبور شوند از ارزهای ملی خود در تبادلات تجاری استفاده نمایند.
اما چریشف توضیح داد که این اقدام باعث پیشآمدهایی در هنگام تبدیل ارزها میشود.
او گفت که تفاوتهایی بین نرخ ارز بازار ایران و نرخهای تعیین شده توسط دولت وجود دارد.
بدین شکل، کارگذاریهای روسی در حال حاضر به نسبت ۲۰ تا ۲۵ درصد از ارزش مبادلات تجاری خود که با استفاده از واحد پول فیات انجام میدهند، را از دست میدهند.
چرشنف اظهار داشت که استفاده از CBDCها و DFA میتواند به کاهش فرایند تسویه حساب کمک کند و با اجرای تسویه حسابهایی که از این فناوریها بهرهمند هستند، امکان تسهیل تجارت بین کشورهایی مانند ایران و روسیه وجود داشته باشد.
او همچنین اظهار کرد که پیشرفتهای فناوری به معاملهگران این امکان را میدهد تا “شفافیت را بهبود دهند و امنیت معاملات را افزایش دهند.”
شاید دنبال کردن این اخبار برای شما مفید باشد: |
شرکای روسی بیشتری برای تجارت CBDC آماده هستند؟
بانکهای روسی و سایر شرکتها هم اکنون DFA ها را منتشر کرده اند، این اوراق بهادار بر پایه بلاک چین، کالاها و دیگر موارد است. آنها به دنبال گسترش فرصت های سرمایه گذاری داخلی هستند.
در آغاز سال فعلی، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین قانونی را تصویب کرد که به شرکتهای روسی این امکان را میدهد تا با استفاده از توکنهایی که توسط روسیه صادر میشوند، در تجارت فرامرزی شرکت کنند.
همچنین، این قانون به شرکتها اجازه میدهد که با استفاده از روبل دیجیتال تجارت فرامرزی کنند. با این حال، تحلیلگران بیان کردهاند که این قانون ممکن است به شرکتهای روسی امکان استفاده از DFA یا CBDC کشورهای دیگر برای معاملات تجاری را ندهد.
چند کشور دیگر، از جمله بلاروس، به سرعت پروژههای فیات دیجیتال خود را در حال اجرا قرار دادهاند و قصد دارند از فناوری بلاکچین Hyperledger Fabric بهره ببرند.
در ماه فوریه، میخائیل دمیدنکو، که از معاونان رئیس تحقیقات و توسعه استراتژیک بانک ملی بلاروس است، اظهار نمود:
“اولین هدف تمرکز در پرداختها باید از فرامرزی آنها باشد. یکی از مشکلات جدی در عصر معاصر این است که تمامی پرداختها بین کشورها از طریق سیستمهای بانکی ارائهدهندگان ارزهای اصلی نظیر دلار و یورو انجام میشود.”
در روز چهارشنبه، ایالات متحده تحریم ها علیه حدود ۳۰۰ شرکت و فرد، از جمله در کشورهای چین و امارات متحده عربی، به اتهام حمایت از حمله روسیه به اوکراین را اعلام کرد.
قانونگذاران روسی نیز اقدام به حمایت از ایده تجارت با چین با استفاده از واحد پول دیجیتال خود، یعنی روبل دیجیتال، و واحد پول دیجیتال چین، یوان، نمودهاند.
منبع: cryptonews.com
نظرات کاربران