نحوه تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی های ارزدیجیتال

تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی
بازدید 30
۱۲

تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی،حتماً تعجب کردید و سؤالات متعددی در ذهنتان شکل‌گرفته است که آیا دست‌کاری حجم معاملات امکان‌پذیر است؟ در این صورت که نمی‌توان به حجم معاملات بیان‌شده در صرافی‌های ارز دیجیتال اعتماد کرددقیقاً همین‌طور است و طبق تحقیقات Alamada، نزدیک به هفتاد درصد حجم معاملات بیان‌شده در سایت coinmarketcap جعلی استقطعاً این موضوع برای کسی که طبق این داده‌ها معامله کرده و بر اساس آن‌ها استراتژی خاص خود را می‌چیند، کمی چالش‌برانگیز خواهد بود. ممکن است برای شما سؤال پیش بیاید که اصلاً حجم جعلی به چه معنا است؟ چرا عده‌ای از صرافی‌ها اقدام به دست‌کاری حجم معاملات می‌کنند؟ در ادامه با ما همراه باشید.


نحوه تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی های ارزدیجیتال

نحوه تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی های ارزدیجیتال

نحوه تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی های ارزدیجیتال

در دنیای ارزهای دیجیتال حجم معاملات بالا لزوماً به معنای نقدینگی بالا نیست، چراکه صرافی‌ها با انجام پول‌شویی حجم معاملات خود را افزایش می‌دهند. بعد از همه این توضیحات، حتماً برای شما سؤال پیش‌آمده که چگونه می‌توان حجم واقعی را از حجم جعلی تشخیص داد و درگیر اطلاعات غلط صرافی‌ها و سایت‌ها نشد. در ادامه این مقاله راهکارهایی برای تفکیک این دو مقوله از هم بیان‌شده است.

  • بررسی سایت صرافی

درست است که صرافی‌ها می‌توانند اطلاعات سایت مثل حجم معاملات را دست‌کاری کنند، اما سایت‌هایی مثل Alexa و SimilarWeb و Moz وجود دارند که می‌توانید ترافیک سایت‌ها را داخل آن‌ها بررسی کنید و نکته مثبت ماجرا اینجا است که امکان دست‌کاری این اطلاعات توسط صرافی‌ها وجود ندارد یا خیلی مشکل ست.

برای اینکه حجم معاملات در صرافی‌ها را با استفاده از این وب‌سایت‌ها پیدا کنید، باید طبق مراحل زیر عمل کنید. ابتدا آمار ترافیک ماهیانه سایت صرافی را با استفاده از این وب سایت ها پیدا می‌کنید. برای اینکه به ترافیک روزانه دسترسی پیدا کنید، این عدد را بر ۳۰ تقسیم کنیدبعدازاین کار، حجم معاملات گزارش‌شده در صرافی را بر عدد به‌دست‌آمده که همان تعداد بازدیدهای روزانه از صرافی است را تقسیم کنید، نتیجه به‌دست‌آمده حجم معاملات روزانه یک کاربر یا ADUTV است. بنابراین؛

حجم معاملات روزانه یک کاربر = حجم معاملات گزارش‌شده توسط صرافی تقسیم‌بر تعداد بازدیدهای روزانه از سایت صرافی

این پارامتر به‌دست‌آمده را در ده صرافی بیتفینکس، کراکن، بایننس، کوین بیس، بیت استمپ، بیت فلایر، جمینی، آی تی بیت، بیترکس، پولونیکس محاسبه کرده و از آن‌ها میانگین می‌گیریم و آن را Benchmark یا معیار می‌نامیم.

صرافی‌هایی که ADUTV آن‌ها از مقدار معیار بیشتر است، ADUTV آن‌ها در نظر گرفته نشده و ترافیک روزانه آن‌ها را در مقدار معیار ضرب می‌کنیم تا حجم معاملات به‌دست آید. سپس با حجم معاملات گزارش‌شده در صرافی‌ها مقایسه می‌کنیم. به این کار اصطلاحاً نرمالیزاسیون گفته می‌شود. دقت کنید که این روش فقط برای بررسی بازار اسپات استفاده می‌شود.

نحوه تشخیص حجم معاملات جعلی

نحوه تشخیص حجم معاملات جعلی

تصویر بالا از سایت کوین گکو برداشته‌شده است.

در تصویر سمت راست حجم معاملات صرافی‌ها برتر با معیار بازدید بررسی‌شده و در تصویر سمت راست حجم معاملاتی که خود صرافی‌ها گزارش کرده‌اند همان‌طور که می‌بینید که این حجم‌ها بیشتر از صرافی‌های معتبر گزارش‌شده است و کاملاً مشخص است که جعلی است. پس این کار می‌تواند یکی  از راه‌های مطمئن برای بررسی حجم معاملات واقعی صرافی‌ها باشد و صرافی‌هایی که پول‌شویی کرده‌اند با این روش شناسایی می‌شوند.

  • بازه خریدوفروش

یکی دیگر از فاکتورهایی که دید کلی خوبی نسبت به نقدینگی بازار در اختیارتان قرار می‌دهد بازه خریدوفروش است. بازه خریدوفروش به معنای محدوده‌ای است بین کمترین مقداری که یک فروشنده تمایل به فروش یک دارایی دارد تا بیشترین مقداری که یک خریدار مایل به خرید آن دارایی است. هر چه قدر این بازه کمتر باشد به این معنا است که نقدینگی موجود در بازار بیشتر است اما اگر این محدوده زیاد باشد به معنای این است که نقدینگی آن دارایی در بازار کم است. برای مثال اگر این محدوده برای خرید یک اتومبیل صفر،  حدود ۲۰ میلیون در بازار باشد، به معنای بازار راکد و عدم خریدوفروش است اما اگر این بازه حدود ۱ میلیون باشد، به معنای پویایی بازار و کثرت نقدینگی است. این بازه به‌صورت درصد بیان می‌شود.

بازه خرید و فروش=(بیشترین قیمت خریدار -کمترین قیمت فروشنده)/ کمترین قیمت فروش *۱۰۰

  • محدوده ±%۲

ابتدا آخرین قیمتی که دارایی موردنظر شما معامله‌شده است را پیدا کنید و سپس ۲ درصد بالاتر و ۲ درصد پایین‌تر آن را محاسبه کنید. در این مرحله مقدار سفارش فروش را در بازه بین قیمت و ۲ درصد بالاتر از آن جمع می‌زنیم و عدد به‌دست آمده را در قیمت ثبت‌شده برای سفارش فروش ضرب می‌کنیم. عددی که به‌دست می‌آید مقدار سرمایه موردنیاز برای جابه جایی سفارش ها (Orderbook) به‌اندازه ۲ درصد خواهد بود که به آن عمق ۲%+ می‌گویند. مشابه این کار را برای بازه  درصد و قیمت انجام می‌دهیم و به عدد به‌دست آمده عمق ۲%_ گفته می‌شود. با یک مثال این موضوع را شفاف‌سازی خواهم کرد.

فرض کنید بیت کوین باقیمت ۹٬۰۰۰ دلار در حال معامله شدن است۲ درصد بالاتر و پایین‌تر این قیمت به ترتیب عبارت‌اند از ۹٬۱۸۰ دلار و ۸٬۸۲۰ دلار. ابتدا مقدار سفارشات فروش در بازه بین ۹٬۰۰۰ تا ۹٬۱۸۰ دلار را محاسبه می‌کنیم و آن را در قیمت ثبت‌شده برای سفارش فروش ضرب می‌کنیم. 

عددی که به‌دست می‌آید سرمایه موردنیاز برای جابه‌جایی سفارشات به‌اندازه ۲ درصد خواهد بود و به آن عمق ۲%+ می‌گوییم. در اقدامی مشابه مقدار سفارشات در بازه ۸٬۸۲۰ دلار و ۹۰۰۰ دلار را محاسبه کرده و در قیمت ثبت‌شده برای خرید ضرب می‌کنیم و مقدار سرمایه موردنیاز برای جابه جایی سفارشات به سمت پایین به‌اندازه ۲ درصد خواهد بود که به آن عمق ۲%_ خواهد بود.

خب، حالا ما این اعداد را محاسبه کردیم، چه نتیجه‌ای از این اعداد و ارقام به‌دست‌آمده می‌توان گرفت؟ دقت کنید که وجود مقدار زیاد سفارشات در orderbook  نشان می‌دهد که نقدینگی بیشتری برای یک معامله‌گر وجود دارد که بتواند بدون اینکه قیمت ریزش ناگهانی داشته باشد، معامله کند.


حجم جعلی به چه معنا است؟

حجم جعلی یعنی چه

حجم جعلی به چه معناست

درواقع این عبارت به این معنا نیست که معامله‌ای انجام نمی‌شود و کل اطلاعات داده‌شده غلط و اشتباه است. ممکن است در واقعیت معامله انجام شود اما تنها از این جیب به آن جیب باشد و در حقیقت معامله‌ای صورت نگرفته باشد. برای مثال، رضا برای اینکه مغازه خود را پررونق و پر رفت‌وآمد نشان دهد، هرروز از اعضای خانواده خود می‌خواهد که در مغازه حضورداشته باشند و با پولی که خودش به آن‌ها پرداختم کند، خرید انجام دهنددقیقاً در دنیای ارزهای دیجیتال هم پروژه‌ها و صرافی‌ها چنین کاری را برای افزایش حجم معاملات خود انجام می‌دهند. برای مثال یک پروژه برای اینکه حجم معاملات خود را بالا نشان دهد و توهم نقدینگی ایجاد کند، هرروز مقداری از سرمایه را  از حسابی به‌حساب دیگر منتقل می‌کند درحالی‌که کل این سرمایه و حساب‌ها متعلق به یک نفر است. با این کار و اعداد و ارقامی که ثبت می‌شود، ازلحاظ روانی با بقیه کاربرها بازی می‌شود و آن‌ها را ترغیب به  معامله می‌کند.


انگیزه ایجاد حجم جعلی چیست ؟

انگیزه برای ایجاد حجم جعلی در صرافی ها چیست

دلیل ایجاد حجم جعلی در صرافی ها چیست

جواب این سؤال کاملاً واضح است. شما ترجیح می‌دهید از یک فروشگاه شلوغ پر رفت‌وآمد خرید کنید یا از یک دکان بقالی کوچک که اصلاً مشتری ندارد؟. مشابه این اتفاق در دنیای ارزهای دیجیتال می‌افتدهیچ‌کس مایل نیست که در پروژه‌ای سرمایه‌گذاری کند که حجم معاملات کمی دارد. بنابراین این پروژه‌ها و صرافی‌ها برای بقا و زنده ماندن اقدام به پول‌شویی کرده و حجم جعلی ایجاد می‌کنند. بدین طریق با روان کاربران خود بازی کرده و ازلحاظ ذهنی آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری آماده می‌کنند.

یکی از دیگر از دلایلی که صرافی‌ها دست به این کار می‌زنند این است که هرچه قدر حجم معاملات یک صرافی بیشتر باشد، محبوبیت بیشتری دارد و در رسانه‌ها موردتوجه تر است و به‌تبع می‌تواند کاربران زیادی را به خود جذب کند. این عددها باعث می‌شود تا آن‌ها در بالای لیست coinmarketcap قرار بگیرند.

ازجمله دلایل دیگری که ایجاد  انگیزه برای پول‌شویی و بالا بردن حجم معاملات می‌کند این است که این صرافی‌ها برای ICO. IEO و لیست کردن آلت کوین ‌های جدید می‌توانند کارمزدهای بیشتری دریافت کنند.


مبارزه با حجم جعلی

مبارزه با حجم جعلی در صرافی ها

مبارزه با حجم جعلی در صرافی ها

در بازار ارزهای دیجیتال، سایت coinmarketcap که یک سایت معتبر در این حیطه است و حدود ۷٬۰۰۰ ارز دیجیتال را بررسی کرده است، در نوامبر سال ۲۰۱۹ یک معیار جدید اضافه کرده است و به کاربران این امکان را می‌دهد که بسترهای مختلف با استفاده از نقدینگی مقایسه کنند. شما می‌توانید با کلیک روی Exchange و سپس انتخاب By Liquidity، به‌راحتی پلتفرم موردنظر خود را بررسی کنید. این قابلیت درنهایت اطمینان و شفافیت مبادلات رمز ارز ها را افزایش می‌دهد.

یکی دیگر از سایت‌هایی که برای مبارزه با حجم جعلی راهکارهایی ارائه داده است، CoinGecko است. این سایت برای حل این مشکل از معیاری به نام TrustScore استفاده می‌کند. کوین گکو به‌عنوان یکی از پیشگامان جمع‌آوری داده‌های رمز ارزها، برای مقابله با داده‌های جعلی، از این معیار استفاده می‌کند که به آن امتیاز اعتماد می‌گویند. از می ۲۰۱۹ این کار منجر به ارتقا سطح صنعت برای شروع اندازه‌گیری نقدینگی به‌جای استفاده از اعداد جعلی گزارش‌شده بود. در این رتبه‌بندی معیارهای مختلفی ازجمله نقدینگی، فعال بودن معاملات  ، امنیت سایبری و مقیاس‌پذیری اندازه‌گیری می‌شود و تنها برای رتبه‌بندی به حجم معاملات اکتفا نمی‌شود.

صرافی های اتریوم بر اساس حجم معاملات

صرافی های اتریوم بر اساس حجم معاملان

شکل بالا صرافی های اتریوم را براساس حجم معاملات رتبه بندی کرده و معیار دیگری را در نظر نگرفته است .

صرافی های اتریوم بر اساس امتیاز واقعی

صرافی های اتریوم بر اساس امتیاز واقعی

اما در شکل بالا، معیار TrustScore لحاظ شده و همان‌طور که می بینید صرافی ها کلاً عوض شد! پس صرفاً حجم معاملات گزارش‌شده نمی‌تواند معیار خوبی برای اعتبار پروژه باشد و باید فاکتورهای دیگری نیز بررسی شود.


در Trust Score چه فاکتورهایی بررسی می‌شود؟

  • نقدینگی / ترافیک وب: حجم معاملات گزارش شده، عمق OrderBook، فعال بودن معاملات و همچنین کیفیت ترافیک وب.
  • مقیاس عملکردها: حجم معاملات کلی صرافی، عمق OrderBook و فعالیت این صرافی را نسبت به سایرین می‌سنجد.
  • API: قابلیت تبادل ازنظر در دسترس بودن و پوشش API را اندازه‌گیری می‌کند.
  • امنیت سایبری: در این فاکتور بررسی می‌شود که پروژه موردنظر برای هرگونه حمله توسط سرورها، هکرها و سیستم‌ها چه قدر آماده است و چگونه اطلاعات کاربران خود را حفظ می‌کند.
  • تیم پروژه: بررسی می‌شود که آیا تیم پروژه به‌صورت عمومی نمایش داده‌شده است؟
  • اتفاقات گذشته: بررسی می‌شود که آیا این صرافی تابه‌حال حوادثی منفی ازجمله مشکلات نظارتی، هک و مشکلات برداشت و… داشته است یا خیر؟

البته تنها به این فاکتورها محدود نخواهد بود و در به روز رسانی‌های جدید ارتقا پیدا خواهد کرد.


سخن پایانی

به‌هرحال بازار ارزهای دیجیتال یک بازار نوظهور است که مثل همه بازارهای نوظهور مشکلات خاص خودش را دارد. این مسئله به‌این‌علت است که هنوز هیچ قانون خاصی برای این بازار وجود ندارد هر پروژه کوچک و بزرگی قوانین خاص خودش را تنظیم می‌کند. برای اینکه در بازار بی‌قانون، درگیر کلاه‌برداری‌ها نشوید، هر معامله‌گر باید قوانین خاص خودش را داشته باشد. هرگز به پروژه‌هایی که وعده سودهای سرسام‌آور می‌دهند، اعتماد نکنید. حجم معاملات جعلی در بازار ارزهای دیجیتال هنوز یک مشکل جدی استبااین‌حال هرچه زمان بیشتری می‌گذرد، بیت کوین به‌عنوان یک ارز و یک منبع خوب برای سرمایه‌گذاری اعتبار بیشتری کسب می‌کند. ارزهای بی‌اعتبار و کوچک، کم‌کم حذف خواهند شد و صرافی‌های کلاه‌برداری مشخص می‌شوند چراکه بیشتر سرمایه‌گذاران، روی سیستم عامل‌های شفاف تمرکز خواهند کرد.

ممنون از اینکه تا پایان “تشخیص حجم معاملات تقلبی در صرافی” همراه ما بودید.

لینک مطلب : http://bit.do/fL5Lo


بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم تحلیل گر

من نرگسم. تحلیل گر بازارهای مالی مانند بورس،ارز دیجیتال،فارکس

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
12 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدرضا
3 سال قبل

حجم معاملاتی صرافی bitrex چقدر را است.

امید
3 سال قبل

کدام صرافی ارز دیجیتال بهتر است؟

فارسی
3 سال قبل

حجم معاملات کدام صرافی بالا تراست ؟

شیما
3 سال قبل

کدام صرافی ارز دیجیتال معتبر تر است برای مشاهدات آمار؟

تیم محتوا
پاسخ به  شیما
3 سال قبل

بایننس کوین بیس بیتفینکس

غزل
3 سال قبل

آیا صرافی بایننس نیز حجم معاملات راه تقلبی میگه؟

تیم محتوا
پاسخ به  غزل
3 سال قبل

خیر

سارا
3 سال قبل

کدام سایت برای دیدن حجم معاملات بهتر است؟

تیم محتوا
پاسخ به  سارا
3 سال قبل

سایت مرجع http://www.coinmarketcap.com را پیشنهاد می کنیم

حدیث
3 سال قبل

حجم معاملات ارزها را از کجا مشاهده کنیم؟

تیم محتوا
پاسخ به  حدیث
3 سال قبل

از سایت کوین مارکت کپ