آیا بلاکچین می‌تواند پرداخت‌های بین مرزی را متحول کند؟

آیا بلاکچین می‌تواند پرداخت‌های بین مرزی را متحول کند؟
بازدید 35
۰

امروزه خیلی از کاربران علاوه به تراکنش‌های روزانه مثل انتقال وجه از مبدا بانک‌های مختلف به پرداخت‌های بین مرزی هم نیاز دارند. پرداخت‌های بین مرزی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. از کاغذبازی‌های پیچیده گرفته تا قراردادهایی که درکشان سخت است در مسیر پرداخت‌های بین کشوری قرار دارند و حتی مؤسسات مالی بزرگ هم با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. حالا بلاک‌چین به‌عنوان رقیب سیستم‌های بانکداری قدیمی ظهور کرده است و احتمالاً می‌تواند این فرایند را ساده کند.

بسیاری از استارت‌آپ‌های بلاکچین ادعا می‌کنند این فناوری به کمک شبکه‌های نظیر به نظیر (p2p) می‌تواند پرداخت‌های بین مرزی را سریع‌تر به سرانجام برساند و یک پایگاه داده‌ی امن و غیرقابل‌تغییر برای جلوگیری از سرقت یا دستکاری هم ایجاد کند. اما این ادعاها تا چه حد صحت دارند؟ آیا بلاکچین می‌تواند واقعاً به‌صورت واقعی پرداخت‌های بین مرزی را متحول کند یا اجرای آن پیچیدگی‌های زیادی دارد؟ بلاکچین آن قدر پیشرفت کرده است که بتواند به شکل جدی وارد میدان شود؟ کیلاگ فیربانک یکی از مدیران ارشد Nash.io که یکی از شرکت‌های پیشگام در زمینه‌ی بلاک‌چین است به سؤالاتی در این زمینه پاسخ داده است.

·        سؤال: بلاک چین به چه روشی می‌تواند پرداخت‌های بین مرزی را تغییر دهد؟

  • پاسخ: پرداخت‌های بین‌المللی از طریق کانال‌های بانکی موجود بسیار پیچیده‌اند و باید چندین مرحله را انجام دهید. واسطه‌های زیادی در این میان وجود دارند و قیمت‌ها هم شفاف نیستند. بلاک چین می‌تواند رود کارها را ساده کند. عملکرد این فناوری به‌صورت همتا به همتا است و هر معامله در یک دفتر کول توزیع شده (distributed ledger) ثبت و ذخیره می‌شود. از آن جا که این معاملات از سوی شبکه تأیید می‌شوند دیگر نیازی به واسطه‌ها وجود ندارد. این کار هزینه‌ها را به شدت کاهش می‌دهد و باعث کمتر شدن و حتی ازبین‌رفتن تأخیرهای زمانی می‌شود. با این شرایط بلافاصله پس از انتقال پول، گیرنده به وجه دسترسی خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای پرداخت‌های بین مرزی در بلاک چین تقسیم پرداخت‌ها و جداکردن کمیسیون‌هاست.

·        سؤال: بلاکچین چگونه امکان قرارداد هوشمند را فراهم می‌کند؟

  • پاسخ: زیبایی یک قرارداد هوشمند در این است که این نوع توافق‌نامه بین دو طرف به‌صورت کد رایانه‌ای ثبت شده و در یک پابلیک بلاک چین ذخیره می‌شود. این نوع توافق‌نامه قابل اصلاح یا تغییر نیست. به تجارتی مانند حمل و نقل که سابقه‌ی بسیار زیادی دارد فکر کنید. از قراردادهای هوشمند می‌توان برای بهبود بخشیدن به کل فرایند حمل و نقل از وزن کردن، تعیین محتویات، و محاسبه‌ی قیمت استفاده کرد. به کمک یک قرارداد هوشمند می‌توانید پس از دریافت هر محموله پرداخت نهایی را انجام دهید.

·        سؤال: چه چیزهایی مانع از پذیرش بلاک‌چین در فضای کسب‌وکار شده است؟

  • پاسخ: بلاکچین هنوز در ابتدای راه است، درست شبیه اینترنت در اواخر دهه‌ی نود میلادی. مشهورترین ارزهای دیجیتال در دنیای امروز بیت‌کوین و اتریوم هستند که هر دوی آن‌ها هنوز با مشکلاتی مانند هزینه‌های معامله و تعیین مقیاس‌ها مواجه هستند؛ بنابراین از بسیاری جهات این تکنولوژی هنوز کاملاً آماده نیست. از طرف دیگر بلاک چین هنوز هم فناوری‌ای است که بسیاری از تاجران به آن اعتماد ندارند و علاقه‌ای هم به آن نشان نمی‌دهند. بنابراین نیاز است از رابط‌های کاربری کاربر پسند برای جلب اعتماد آن‌ها استفاده شود. واقعیت این است که بلاک چین هنوز هم می‌تواند شک برانگیز باشد و دارایی‌های رمزنگاری شده چندان قابل‌اعتماد نیستند برای همین کمتر تاجری حاضر است خودش را در معرض چنین خطری قرار دهد. البته پروژه‌هایی برای حل این مسائل در حال اجرا هستند تا ریسک بلاک‌چین را کاهش دهند و اعتماد بازرگانان را جلب کنند.

·        سؤال:‌آیا بانک‌های بزرگ یا فین تک‌های کوچک‌تر راه را برای بلاک چین باز خواهند کرد؟

  • پاسخ: اتفاقی مشابه با آنچه برای کار شرکت‌های سنتی فین تک با بانک‌های بزرگ رخ داد درباره‌ی بلاکچین هم رخ خواهد داد. برای مثال به یک برنامه‌ی همتا به همتا فکر کنید که برای ارائه‌ی حساب‌های بانکی انفرادی با بانک‌های سنتی کار می‌کنند. بلاک چین و سیستم مالی سنتی بالاخره راهی برای کارکردن با یکدیگر پیدا خواهند کرد. هنگامی‌که فناوری کارش را شروع کند، کسانی که در سیستم سنتی کار می‌کنند اگر بخواهند از بازی عقب نمانند به تخصص پیش‌گامان بلاک‌چین نیاز پیدا خواهند کرد. به همین ترتیب فناوری مالی بلاک‌چین کم‌کم همکاری‌های بیشتری را با سیستم‌های بانکی شکل خواهد داد و خواهد توانست رابطه‌ای میان پول نقد و ارزهای رمزنگاری شده ایجاد کند.

·        سؤال: آینده پرداخت بلاک چین چگونه خواهد بود؟

  • پاسخ: با گسترش هرچه بیشتر ارزهای دیجیتال، به‌زودی چند ارز دیجیتال در معاملات بین مرزی به کار گرفته خواهند شد. احتمالاً تعداد کمی از توکن‌های جهانی از سوی بانک‌های جهانی پشتیبانی می‌شوند و البته تعدادی از آن‌ها هم پشتیبانی نخواهند شد. شاید یک استاندارد واحد پدیدار شود. سایر ارزهای دیجیتال که نوسان بیشتری دارند و کمتر معامله می‌شوند هم می‌توانند مانند چیزی شبیه طلا برای حفظ ارزش پول یا به‌عنوان پس‌انداز مورداستفاده قرار بگیرند.
برچسب‌ها

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

واحد تبلیغات

واحد تبلیغات پایگاه خبری زوم ارز

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها