بلاکچین در خدمت بشریت؛ دیدگاه Sandeep Nailwal درباره خیریه‌های غیرمتمرکز

بلاکچین در خدمت بشریت؛ دیدگاه Sandeep Nailwal درباره خیریه‌های غیرمتمرکز
بازدید 3
۰

بلاکچین در خدمت بشریت؛ دیدگاه Sandeep Nailwal درباره خیریه‌های غیرمتمرکز

به گزارش زوم ارز، فرآیندهای بیروکراتیک که به‌طور آهسته پیش می‌روند، اغلب باعث اختلال در کارآیی خیریه‌های سنتی می‌شوند. همچنین، مدیریت ناکارآمد بودجه و عدم شفافیت در تخصیص این بودجه، منجر به نادیده گرفتن دلایل واقعی و دستکاری در موارد مالی توسط اهداکنندگان می‌شود.

Sandeep Nailwal، بنیان‌گذار آزمایشگاه‌های Polygon و بلاک‌چین ضربه، در Beincrypto درباره چگونگی کم‌تمرکز کردن فناوری بلاک‌چین و تأثیر آن بر افزایش سرعت و شفافیت صحبت کرده و نیاز به واسطه‌ها را برطرف می‌نماید.

تعداد زیادی واقعه در سال‌های اخیر نشان داده است که نقص‌های موجود در مدل‌های خیرخواهانه سنتی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این نقص‌ها منجر به کاهش شفافیت در فرایند اهدای عضو شده و موجب بروز محیط‌هایی شده‌اند که برخی از سازمان‌های غیرانتفاعی، با درنظر نگرفتن اصول، از بودجه‌ها بی‌رویه استفاده کرده و منجر به استفاده‌های ناکافی از این بودجه‌ها شده‌اند که نهایتاً منجر به پیامدهای منفی در عملکرد و نظارت عمومی گردیده‌اند.

در سال ۲۰۱۶، تحقیقاتی که توسط شبکه CBS انجام شده بود نشان داد که موسسه خیریه Wounded Warrior Project، که به منظور حمایت از جانبازان جنگ آمریکا در حوزه سلامت روان تاسیس شده بود، از بودجه‌های خود به نحو نادرستی استفاده می‌کرد.

رهبران از ده ها میلیون دلار از ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی سالانه در هزینه های عجیب و غریب سوء استفاده کردند. کارمندان سابق فاش کردند که کمک های مالی برای مهمانی های شام اسراف و در هتل های گران قیمت می ماند.

تنها ۶۰٪ از بودجه برای خدمات جانباز استفاده شده است. این موضوع از طریق بررسی فرم‌های مالیاتی خیریه توسط روزنامه‌نگاران و ارزیابی سوابق عمومی به دنبال آن مشخص شد.

“پروژه جنگجو زخمی” یکی از چند سازمان است که متهم به انحصاری خواری از صندوق می‌باشد. سایر سازمان‌های موبوء شامل صندوق سرطان آمریکا، بنیاد ترامپ، صلیب سرخ آمریکا و شبکه Wish Wish هستند.

به گفته Nailwal به Beincrypto، چالش در بشردوستانه سنتی این است که اکثر اهداکنندگان به جای دید مستقیم از نحوه استفاده از بودجه، به گزارش‌های سازمان‌ها اعتماد می‌کنند.

بر اساس یک بررسی انجام شده توسط شرکت BDO در انگلیس در سال ۲۰۲۴، ۴۲ درصد از ۱۳۹ پاسخ‌دهنده اعلام کرده‌اند که موارد کلاهبرداری در خیریه اتفاق افتاده است. همچنین، ۵۰ درصد از افراد داخل خیریه به ارتکاب فعالیت‌های کلاهبرداری متهم شده‌اند. بیشترین نوع کلاهبرداری گزارش شده سوء استفاده از پول یا دارایی‌ها بوده است.

سوء استفاده از پول نقد یا دارایی عامل اصلی کلاهبرداری خیریه است. منبع: BDO UK.

از آنجایی که تاکنون مشکلاتی شناسایی شده‌اند، سازمان‌های غیرانتفاعی و خیریه از روش‌های بدیل استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که کمک‌های مالی به مقاصد خود می‌رسد.

افزایش اعتماد و کارآیی از طریق blockchain

به علاوه‌ بر نقش خود به‌عنوان بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت Polygon Labs، Nailwal مجموعه‌ای از ابتکارات برای ارتقاء اخلاقی و غیرمتمرکزی که به انسان‌دوستانه اختصاص دارد، آغاز کرده است. او از تکنولوژی بلاکچین به‌صورت موثر برای ساده‌سازی فرآیند اهدای کمک در پروژه‌هایی مانند “بلاکچین برای تأثیر” (Blockchain for Impact) که پیش‌تر با عنوان “صندوق امداد کریپتو” شناخته می‌شد، استفاده نموده است.

“فناوری blockchain دارای دو ارزش بزرگ اصلی است: افزایش اطمینان و افزایش کارایی انسان‌دوستانه. امروزه، زمانی که شما کمک مالی ارائه می‌دهید، معمولاً به مؤسساتی که در توزیع و استفاده از پول اعتماد می‌کنید. اما با استفاده از فناوری blockchain، در نظریه، هر نوع تراکنشی از اهدای مالی تا صورت گرفتن پروژه می‌تواند ثبت، پیگیری و تغییر‌ناپذیری داشته باشد، بدون نیاز به اعتماد کور.”

فناوری زنجیره بلوک می‌تواند با کاهش زمان و هزینه‌های مرتبط، فرایند اهدای کمک را بهبود بخشد. این موضوع بسیار حائز اهمیت است، به‌ویژه برای سازمان‌های خیریه که از اهمیت زمانی بالایی برخوردار هستند.

“سرعت یکی از عوامل اصلی است که در شرایط بحرانی مانند بلایای طبیعی یا همه گیر بسیار حیاتی است. تأخیر در توزیع کمک‌ها می تواند منجر به عواقب جدی و تهدید کننده شود. فناوری blockchain به عنوان راهی برای حل این چالش مطرح شده است، زیرا این فناوری با فعال کردن جریان سریع و شفاف در انتقال و توزیع کمک‌ها می تواند در مدیریت بهتر بحران‌های انسانی کمک کند.”

موانع اداری به طور معمول کارایی مدیریت صندوق در خیریه‌های سنتی را کاهش می‌دهند. در شرایط بحران، این تأخیرهای بوروکراتیک می‌تواند باعث کندی در تحویل کمک‌ها شود. بر اساس اظهارات Nailwal، استفاده از قراردادهای هوشمند می‌تواند باعث خودکارسازی چندین مکانیزمی شود که در این تاخیرها نقش دارند.

در تئوری، قراردادهای هوشمند می‌توانند به صورت خودکار وجوه پرداختی را بر اساس وقایع و شرایط دنیای واقعی انجام دهند، از جمله دریافت گزارش های فاجعه تأیید شده یا در مواقع اضطراری بهداشتی، که به آن‌ها کمک می‌کند فعالیت ها و پرداخت‌ها را سریعتر و به موقع‌تر انجام دهند.

به‌روزآوری کار خیریه‌ها با فناوری زنجیره‌بلوک

از سال ۲۰۱۵، پروژه سطح یک نشان داده و ملیندا گیتس از فناوری موجود متمرکز بلاکچین بهره برده و بیش از دوره یک دهه، اکتشافات پیشرفته‌ای در زمینه توانمندی‌های این فناوری انجام داده‌اند.

بنیاد بیل و ملیندا گیتس در سال ۲۰۱۷ Mojaloop راه‌اندازی کرد تا به خدمت بی‌پناهان باشد. این پلتفرم پرداخت منبع‌ باز، بین موسسات مالی، ارائه‌دهندگان پرداخت و سایر کسب‌وکارها همکاری را تسهیل کرده و خدمات مالی را به تمامی نقاط جهان گسترش داده است.

در سال ۲۰۲۲، سازمان پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) یک راه‌حل پرداخت بر اساس فناوری blockchain برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای آوارگان اوکراینی پس از حمله روسیه راه‌اندازی کرد.

این سیستم با استفاده از کیف پول‌های دیجیتال به آوارگان اوکراینی کمک می‌کند و امکان دسترسی به بودجه را به آن‌ها فراهم می‌کند. از USDC StableCoin برای برنامه آزمایشی استفاده میشود و برداشت پول نقد در مکان‌های MoneyGram امکان پذیر است. این تلاش دارد تا سرعت تحویل کمک، شفافیت و پاسخگویی را بهبود بخشد، همانطور که در بیانیه مطبوعاتی اولیه UNHCR آمده است.

با توجه به راه‌حل‌های امیدوارکننده، نیلوال باید یادداشت‌های مختلف خود را منظم کند، تا قبل از راه‌اندازی کمپین یا برنامه‌ای بشردوستانه، بتواند به خوبی آن‌ها را اجرا کند.

ساختن یک سیستم بشردوستانه انعطاف پذیر

Nailwal، یک نیروی بومی هندی، در سال ۲۰۲۱، در طی موج دوم بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ در هند، صندوق امداد Covid-Crypto را ایجاد کرد.

“هنگام بحران COVID-19 در هند، ما ۱۶۰ میلیون سرنگ برای برنامه واکسیناسیون این کشور از طریق یونیسف تهیه کردیم و این‌کار را در یک زمان بسیار کوتاه انجام دادیم، درحالیکه معمولاً این فرآیند ممکن بود که ماه‌ها زمان بر داشته باشد.”

پیشرو در ابتکار عمل همچنین موانع اجرای فناوری Web3 در سازمان های خیریه را نشان داد.

“هر چند ما برخی از اصول عدم تمرکز را اجرا می‌کنیم، اما هماهنگی با شرکا برای ارائه کمک‌های موثر نداریم. تمرکز کامل بر یک هدف انگیزه‌بخش است. پیش از اینکه تمرکز انسان‌محور بلاک‌چین به مرحله اصلی برسد، باید چالش‌های نظارتی، فنی و عملیاتی را حل کنیم.”

در طول حمله سرنگ در هند، نیاز به ارتباط طولانی و دقیق از نظر حقوقی و مالی برای ارائه پرداخت های صحیح از طریق مکانیزم های کمک از سنت ها برای Nailwal مشهود بود. هرچند استفاده از فناوری بلاک‌چین می‌توانست این فرایند را سریعتر و ساده‌تر کند، اما مراحل سنتی غیر قابل اجتناب بودند.

هنگامی که روش‌های مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین مورد بررسی قرار گرفت، شرایط نظارتی و تطابق به معنای این بود که نیاز به یک رویکرد ترکیبی با استفاده از مکانیسم‌های بانکی سنتی و مشارکت سریع در پاسخ وجود داشت.

استفاده از تکنولوژی بلاکچین می‌تواند فرایندهای تراکنش انسان‌محور را با سرعت و شفافیت بیشتری تسهیل کند، اما اجرای این راه‌حل به صورت گسترده چالش‌هایی را به همراه دارد، به ویژه بحث مقیاس‌پذیری.

با توجه به پیشرفت مستمر در موضوع فناوری blockchain ، بهترین رویکرد برای ادغام این ابزارها در سازمان‌های دوستانه با انسان نگرانی نیازمند ترکیبی از چارچوب‌های سنتی و نوین است.

منبع:

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

تیم خبری

من زهرا هستم. کارشناسی کامپیوتر خوندم. من حدود 4 سال است که با مارکت ارز های دیجیتال آشنا شدم. و ترجیح دادم به دنبال کردن اخبار کریپتو. همچنین عاشق نقاشی و هنر هستم

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها