توسعه دهندگان پروژههای ارز دیجیتال، از راههای متنوعی برای جذب کاربران بیشتر استفاده میکنند. اگر از فضای کریپتو دور باشید، ممکن است فکر کنید تمام اخبار این حوزه حول محور خرید بیبی دوج یا فروش بیت کوین یا پیگیری خرید دوج کوین و اتریوم میچرخد؛ اما موضوعات به مراتب جالبتری نیز در جریان است؛ آنهم اینکه چگونه میتوان ارز دیجیتال رایگان به دست آورد! یکی از جوابها، ایردراپ ارز دیجیتال است. در این مقاله همراه ما باشید تا در کنار هم بیاموزیم چگونه میتوان از طریق ایردراپ ارز دیجیتال رایگان به دست آورد.
مفهوم ارز دیجیتال رایگان از کجا آمد؟
مفهوم ارز دیجیتال رایگان، اولین بار در سال ۲۰۱۰ توسط فردی به نام Gavin Andresen معرفی شد. این موضوع، همزمان با ساخت اولین فاست بیت کوین بود. یعنی پس از ایجاد این فاست بود که ایده جایزه دادن ارز دیجیتال در ازای انجام یکسری کارهای خاص شکل گرفت. در اولین فاست بیت کوین، ۷۵۰ واحد بیت کوین موجود بود. اگرچه در سال ۲۰۱۰ این مقدار ارزش چندانی نداشت، اما با درنظرگرفتن قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۱ میتوانیم به میزان اهمیت و پتانسیل این ایده پی ببریم.
پس از آن، ایدهٔ ارائه کردن ارز دیجیتال رایگان به عنوان یک محرک و مشوق در نظر گرفته شد. شیوهای که کاربران را تشویق به استفاده از یک محصول یا یک پلتفرم بلاک چینی میکرد.
یکی دیگر از اتفاقات جالب در این زمینه در سال ۲۰۱۴ رخ داد. در آن سال، جرمی روبین در مؤسسه فناوری ماساچوست به بیشتر از ۳۰۰۰ دانشجوی کارشناسی، در ازای فعالیتهایشان ۱۰۰ دلار بیت کوین اهدا کرد.
شاید به نظرتان برسد که اینگونه رفتارهای سخاوتمندانه، مثل به اهدا کردن بیت کوین رایگان تنها مربوط به زمانی بود که ارزش بازار ارزهای دیجیتال بسیار پایینتر بود، اما امروز و هنوز امکان به دست آوردن ارز دیجیتال رایگان وجود دارد. برای آشنایی با چند و چون این ماجرا، در این مقاله با ما همراه باشید.
ایردراپ ارز دیجیتال (Crypto Airdrop) چیست؟
یکی از استراتژیهای بازاریابی برای بیشتر دیده شدن یک پروژه یا یک محصول، ایردراپ (Airdrop) است. ایردراپها انواع متفاوتی دارند و اینکه کدام نوع آن توسط یک پروژه انتخاب شود، به تصمیم تیم توسعه دهنده آن پروژه بستگی دارد.
یک مثال برای این موضوع اتفاقی است که در سال ۲۰۲۱ در پروژه ریپل رخ داد. تمامی هولدرهای ریپل، سال گذشته بدون انجام هیچ کاری، از طریق ایردراپ ارز دیجیتال اسپارک دریافت کردند. تنها لازم بود که این هولدرها، مقداری ریپل در کیف پول خود داشته باشند تا مشمول این ایردراپ شوند.
ایردراپها، برخلاف فاستها که شبهات بسیاری در رابطه با آنها وجود دارد، معمولاً ایمن هستند. به طور مثال شما هرگز نیاز ندارید که برای دریافت ایردراپ، کلیدهای خصوصی خود را با کسی به اشتراک بگذارید.
اگر این سؤال برایتان پیش آمده که چگونه میتوانیم ایردراپ بگیریم، یک نکته حائز توجه این است که باید بدانید ایردراپها اغلب در اوایل انتشار پروژههای بلاک چینی انجام میشوند؛ زیرا هدف تیم توسعه دهنده آنها این است که پروژهشان هر چه سریعتر و بیشتر دیده شود. البته در بعضی موارد نیز ممکن است یک پروژه، مدتی پس از انتشارش، برای آگاه ساختن مخاطبانش از خدمات جدیدی که ارائه میدهد، در واقع برای جلب مجدد و بیشتر توجه، از ایردراپ استفاده کند.
یکی از راههای خوب برای اینکه بتوانید اخبار جامعی در رابطه با ایردراپها و رویدادهای پروژههای بلاک چینی به دست بیاورید، استفاده از CoinMarketCal است.
فاست ارز دیجیتال (Crypto Faucet) چیست؟
فاست ارز دیجیتال به اپلیکیشن یا وبسایتی گفته میشود که در ازای انجام کارهای سادهای مانند مشاهده تبلیغات، دیدن ویدئوهای خاص، تکمیل کردن برخی آزمونها یا کلیک کردن بر روی یکسری لینکها، مقدار کمی ارز دیجیتال را به عنوان جایزه به کاربر اهدا میکند.
فاست (faucet) در زبان انگلیسی به شیر آبی اطلاق میشود که چکه میکند و اصطلاحاً نشتی دارد. دلیل این نامگذاری نیز همین است؛ اینکه به صورت قطره چکانی و ذرهذره، میتوان از فاستهای ارز دیجیتال، بدون پرداخت پول، دارایی به دست آورد.
راه اندازی فاستهای ارز دیجیتال با این هدف انجام شد که طیف گستردهتری از کاربران را به استفاده از ارزهای دیجیتال ترغیب کند. البته این فاستها، راهی برای پولدار شدن پیش پای شما نمیگذارند و بهتر است تنها به چشم تفریح به آنها نگاه کنید.
اکثر سایتهای فاست، یک حداقل برای برداشت پاداشهایی که کسب کردهاید تعیین میکنند و تا پیش از رسیدن میزان پاداشهایتان به آن مرحله، به شما اجازه برداشت کردن نمیدهند. رسیدن به این حداقل گاهی ممکن است هفتهها طول بکشد. یکی از مهمترین منابع برای یافتن سایتهای فاست ارز دیجیتال، bestfaucetsites.com است.
انواع ایردراپها
تا اینجا با دو شیوه متفاوت برای به دست آوردن ارز دیجیتال رایگان آشنا شدیم. یکی ایردراپ و دیگر فاست. همانطور که پیش از این گفتیم، پروژهها، با اهداف گوناگونی دست به استفاده از ایردراپ میزنند و بر همین اساس، میتوان ایردراپها را به ۴ دسته تقسیم کرد. در ادامه این ۴ دسته را نام میبریم و به توضیح هرکدام میپردازیم؛
- ایردراپ استاندارد (Standard Airdrop): این سادهترین شکل ایردراپ است که در آن، فرد دریافتکننده، هیچ کاری انجام نمیدهد، تنها کافی است آدرس کیف پول خود را به اهداکننده ایردراپ بدهند.
معمولاً در این نوع ایردراپ، تعداد توکنها کم است. کسانی که زودتر اقدام کنند شانس بیشتری برای دریافت ایردراپ خواهند داشت و گاهی نیز ممکن است برای توزیع عادلانه توکنها از قرعه کشی استفاده کنند.
فایده این نوع ایردراپ برای صاحبان پروژه، این است که به این وسیله نوعی اعتماد اجتماعی به دست میآورند و میزان محبوبیت پروژهشان افزایش مییابد.
- ایردراپ جایزهای (Bounty Airdrop): این نوع ایردراپ از کاربران میخواهد در نسخه تستی یک پروژه ثبت نام کنند، شبکههای اجتماعی پروژه را دنبال کنند، محتوای مربوط به پروژه را به اشتراک بگذارند و در کانال دیسکورد پروژه حضور فعال داشته باشند.
- ایردراپ هولدرها (Holder Airdrop): در این روش، یک کاربر میتواند با هولد کردن مقدار مشخصی از توکنهای یک پروژه، ایردراپ دریافت کند. اینکه مقدار ایردراپ دریافتی چقدر است کاملاً بسته به شرایطی است که مدیران آن پروژه تعیین کردهاند.
- ایردراپ انحصاری (Exclusive Airdrop): این روش برای پاداش دادن به کسانی به کار گرفته میشود که از قبل جزئی از کاربران یک پروژه بودهاند. در این مدل، یک کاربر به دلیل استفاده از یک کیف پول یا اپلیکیشن غیرمتمرکز و به دلیل حضور فعال خود، به صورت رایگان از آن پروژه ارز دیجیتال دریافت میکند.
نظرات کاربران