روش خرید ارزهای دیجیتال در صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز

روش خرید ارزهای دیجیتال در صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز
بازدید 25
۰

تا چه میزان با نحوه انجام معاملات در صرافی ارز دیجیتال آشنا هستید؟ افراد زیادی از سراسر دنیا به بازار ارزهای دیجیتال روی آورده‌اند و از طریق آن کسب درآمد می‌کنند. اگر شما هم تصمیم گرفته‌اید روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کنید، باید با روش معاملات در صرافی‌های ارز دیجیتال آشنا باشید. این صرافی‌ها انواع مختلفی دارند و هرکدام دارای سازوکار مختص به خود هستند. انتخاب صرافی به سلیقه و نظر شخصی شما بستگی دارد. با این‌حال یک انتخاب عالی و هوشمندانه، منوط به شناخت کافی در مورد این صرافی‌ها خواهد بود. در این مقاله روش خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چگونه ارز دیجیتال بخریم یا بفروشیم؛ معرفی صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز

خرید و فروش ارز دیجیتال، یکی از روش‌های کسب درآمد از این ارزهای رمزنگاری شده است. صرافی ارز دیجیتال به عنوان بستر اصلی مبادلات و تسویه، در معاملات ارزهای دیجیتال، نقش مهمی ایفا می‌کند. روش معاملات در هرکدام از صرافی‌های ارز دیجیتال متفاوت است. به‌طور کلی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال باید چند گام اساسی زیر را بردارید.

  • ارز دیجیتال مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • یک کارگزار یا صرافی انتخاب کنید.
  • پس از انتخاب صرافی، باید حساب خود را ایجاد و تأیید کنید.
  • وجوه خود را از طریق حساب بانکی، کارت اعتباری یا کارت نقدی خود واریز کنید.
  • سفارش ارز دیجیتال خود را انجام دهید.
  • یک روش برای ذخیره‌سازی دارایی دیجیتال خود انتخاب کنید.

صرافی متمرکز (CEX) – Centralized Exchange 

صرافی ارز دیجیتال متمرکز (CEX)، رایج‌ترین راه برای خرید و فروش ارز دیجیتال است. این صرافی‌ها، همانند بورس اوراق بهادار، به‌عنوان واسطه‌ای میان خریداران و فروشندگان عمل می‌کنند و تجارت انواع مختلف ارزهای دیجیتال و سایر دارایی‌های دیجیتال از قبیل NFT، در آن‌ها صورت می‌گیرد. ۹۹ درصد از صرافی‌های فعال در دنیای ارزهای دیجیتال، از نوع متمرکز هستند.

محبوب‌ترین صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال عبارت‌اند از: صرافی‌های Binance ،Gemini ،Crypto.com و Coinbase. این صرافی‌ها همانند وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های معاملات سهام، امکان خرید ارز دیجیتال یا فروش آن را با قیمت رایج فراهم می‌کنند. صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال، به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند تا هر زمان که دارایی آن‌ها به هدف قیمتی مورد نظر برسد، معامله را ترک کنند.

صرافی متمرکز (CEX) - Centralized Exchange 

صرافی متمرکز (CEX) – Centralized Exchange

شیوه کار صرافی متمرکز ارز دیجیتال بسیار ساده است. کاربران، حتی تازه‌واردها، خیلی راحت می‌توانند در این صرافی‌ها سرمایه‌گذاری کنند. کافیست مراحل ثبت‌نام در صرافی را پشت سر بگذارند. مراحل ثبت‌نام از ایجاد یک حساب کاربری تا احراز هویت کاربران برای تأیید صحت داده‌ها توسط صرافی صورت می‌گیرد.

پس از تأیید ثبت‌نام در صرافی متمرکز، کاربران می‌توانند معاملات خود را آغاز کنند. تراکنش‌های رمزنگاری در صرافی‌های متمرکز، از رویکرد تطبیق سفارش پیروی می‌کنند. یعنی اینکه سفارشات خرید و فروش فهرست شده و براساس قیمت خرید یا فروش مورد نظر مرتب می‌شوند. سپس، خریداران و فروشندگان براساس بهترین قیمت قابل اجرا، با توجه به اندازه لات موردنظر تطبیق داده خواهند شد. بر همین اساس، قیمت یک دارایی دیجیتال به عرضه و تقاضای آن دارایی در مقابل دیگری بستگی دارد. شما می‌توانید برای مشاهده قیمت‌ها روی قیمت ارز دیجیتال والکس کلیک کنید.

مزایا و معایب صرافی CEX

اطلاع از مزایا و معایب صرافی‌های ارز دیجیتال، برای تمامی کسانی که به این بازار روی آورده‌اند، مهم و ضروری است. مهم‌ترین مزیت صرافی‌های متمرکز، تجربه کاربری آسان در تجارت ارزهای دیجیتال و همچنین کارمزدهای نسبتا پایین آن است.

تقریباً تمامی صرافی‌ها، پلتفرم‌های معاملاتی اختصاصی خود را ارائه می‌دهند. از طریق این پلتفرم‌ها، مواردی از قبیل معیارهای عملکرد سهام، نمودارها، آمار و اخبار در اختیار کاربران قرار داده می‌شود. ارائه این اطلاعات، تصمیم‌گیری در مورد خرید ارز دیجیتال با قیمت مناسب یا فروش آن در زمان مناسب و با بهترین قیمت را برای کاربران آسان می‌کند.

یکی از مزایای CEXها، کارمزد پایین برای تراکنش‌هاست. این مزیت برای دارایی‌های کاربران، مانند نوعی بیمه عمل می‌کند. البته این صرافی‌ها مزایای دیگری نیز دارند که مهم‌ترین آن‌ها، نگهبانی از دارایی‌های دیجیتال کاربران است. اکثر صرافی‌های متمرکز، دارایی‌های کاربران را در کیف پول خود ذخیره می‌کنند و پس از رسیدن به حد نصاب و به درخواست کاربر، آن را به کیف پول شخصی او انتقال می‌دهند. این مورد هم نکته مثبت و هم نکته منفی دارد؛ نکته مثبت این است که انجام معاملات را برای کاربران راحت‌تر می‌کند. اما خطر ورشکستگی صرافی، کلاهبرداری یا حملات هکرها، سرمایه کاربران را تهدید خواهد کرد.

صرافی‌ ارز دیجیتال غیرمتمرکز (DEX) - Decentralized Exchange

صرافی‌ ارز دیجیتال غیرمتمرکز (DEX) – Decentralized Exchange

صرافی‌ ارز دیجیتال غیرمتمرکز (DEX) – Decentralized Exchange

نوع دیگری از صرافی ارز دیجیتال با نام غیرمتمرکز (DEX)، امکان تراکنش‌های همتابه‌همتا را مستقیما از کیف پول دیجیتالی کاربر فراهم می‌کند. برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال در این صرافی، هیچگونه واسطه‌ای میان فروشنده و خریدار وجود دارد. صرافی‌های Binance DEX، Kyber، dYdX و PancakeSwap نمونه‌هایی از این نوع صرافی هستند.

انجام معاملات ارزهای دیجیتال در صرافی غیرمتمرکز نیازی به ثبت‌نام و احراز هویت ندارد. بر همین اساس افراد به صورت ناشناس در آن فعالیت می‌کنند. معاملات در این صرافی‌ها با استفاده از قراردادهای هوشمند و بر بستر بلاک‌چین صورت می‌گیرد. شیوه کار اینگونه است که، پس از اتصال کیف پول به پلتفرم صرافی، در زمان ثبت سفارش، سفارش کاربر به یک قرارداد هوشمند ارسال شده و سپس معامله مورد نظر انجام و تراکنش‌ها صورت می‌گیرد. این صرافی‌ها توسط هیچ شرکتی پشتیبانی نمی‌شوند و تنها عامل کنترل‌کننده آن‌ها فناوری بلاک‌چین است.

مهم‌ترین مزایای صرافی‌ غیرمتمرکز برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال، کنترل دارایی‌ها، امنیت بیشتر، شفافیت معاملات و عدم محدودیت در خرید و فروش رمز ارزهاست. همچنین صرافی غیرمتمرکز در مقایسه با صرافی‌های متمرکز، ارزهای دیجیتال و دارایی‌های بیشتری را برای خرید و فروش در اختیار می‌گذارد. بسیاری از آلت‌کوین‌ها فقط در DEX در دسترس هستند.

سخن پایانی

صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز، دو مورد از بسترهای خرید و فروش ارز دیجیتال هستند. برای انجام معاملات در صرافی متمرکز باید ثبت‌نام کنید و توسط صرافی احراز هویت شوید. این صرافی‌ها همانند یک واسطه میان فروشنده و خریدار عمل می‌کنند. خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی‌های غیرمتمرکز، بدون واسطه و بر پایه قراردادهای هوشمند صورت می‌گیرد. بدین ترتیب ویژگی عدم تمرکز در این صرافی‌ها، کنترل و امنیت دارایی‌های دیجیتال کاربران را بالا می‌برد. امیدواریم مطلب ذکر شده برایتان مفید باشد.

برچسب‌ها

اشتراک گذاری

نوشته شده توسط:

واحد تبلیغات

واحد تبلیغات پایگاه خبری زوم ارز

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها